Sök


 
Ordlista

 
PRODIS

PRODIS - Prevention av dopning i Sverige, är ett nationellt samverkansprojekt som arbetar för att förebygga användningen av anabola androgena steroider och andra dopningspreparat.


Aktivt arbete mot doping i alla idrottssammanhang


Dopning är idag ett problem. Inte bara inom elitidrotten utan i hela vårt samhälle. Färska undersökningar visar på en allt mer liberal syn på användandet av dopingpreparat. Oroväckande är också det faktum att användandet inte bara syftar till att nå idrottsliga framgångar utan till exempelvis byggandet av en muskulös kropp, ökad sexuell förmåga och förmågan att begå grova brott.


Jämtlands läns Idrottsförbund har i många år jobbat aktivt med antidopningsfrågor, då främst med inriktning mot idrotten. Under våren 2013 tog polisens brottsförebyggande grupp initiativ till att skapa en särskild arbetsgrupp/samverkansgrupp tillsammans med gymmen, länsidrottsförbundet, landstingets beroendeenhet, Regionförbundet. 


I början på juni beslutades att Jämtland län skulle ansluta sig till det nationella nätverket PRODIS. Vi kommer att under hösten genomföra en kartläggning av dopingproblemet i Jämtlands län. Därefter planerar vi för att genomföra utbildning för bl.a. gymmägare/träningsansvariga mfl.


Här når du PRODIS hemsida >>

Share |

Region-Jämtland-Härjedalen    


Skriv ut 

Ansvariga utgivare: Thomas AnderssonAlf Lerner Redaktör: Pelle Höglund