Sök


 
Ordlista

 
Coop först ut att stödja mobiliseringen i Ragunda

Vi uppmärksammar ett bra intitiativ från Ragunda kommun genom att nedan spegla en artikel från kommunens hemsida

 


 

Coop först ut att stödja mobiliseringen mot droger i kommunen

Mobilisering mot droger (www.mobilisering.nu) är ett länsövergripande arbete som pågått under flera år. En del av arbetet är att ge stöd till barn som har missbruk i sin närhet. Först ut att stödja detta i Ragunda kommun var Coop i Hammarstrand.

 

Fjärilen riktar sig mot barn och ungdom som känner oro för någon i sin närhet när det gäller alkohol och droger. I Ragunda kommun arbetar drogsamordnare Erik Forsström just nu med att sprida kunskap om detta. "Barn märker tidigt när föräldrar eller människor i deras närhet har problem med alkohol eller droger. Det är viktigt att dessa barn får en kanal att ventilera de problem de har kring detta, där de kan berätta om sin situation", säger Erik Forsström.

En viktig del av arbetet är att nå ut till ungdomar så dem ska veta vart det är möjligt att vända sig.

 

Första företag i Ragunda kommun att stödja mobiliseringen genom att annonsera kampanjen i sin butik är Coop i Hammarstrand.

 

- Coop hjälper gärna mobiliseringen eftersom det känns bra att stödja barn och ungdom, som trots allt är vår framtid", säger Tomas Sandberg, chef för Coop Hammarstrand. 

Ragunda-Mobilisering+coop

 

Om du vill veta mer om Fjärilen är du välkommen att kontakta Erik Forsström.

Tel 072-74 39 286, e-post: erik.forsstrom@ragunda.se

 

Om du som ung känner oro för någons alkohol- eller drogvanor kan du höra av dig till Fjärilen för tips, stöd och information om hur du kan hantera detta.
Läs mer på:
www.mobilisering.nu/fjarilen

Share |

Region-Jämtland-Härjedalen    


Skriv ut 

Ansvariga utgivare: Thomas AnderssonAlf Lerner Redaktör: Pelle Höglund