Sök


 
Ordlista

 
Helan går i Macholand

Ett föredrag om den intellektuella miljöns betydelse för hur vi dricker - och inte.
Jämtland är ett vackert landskap. Fjällen, sjöarna, de milsvida skogarna... Men det är också utpräglat macholand - en plats där en karl är en karl och var man ska kunna ta "supen som en man".


Många jämtländska män (och en hel del kvinnor) har ett obildat och barnsligt förhållande till alkohol och socialt umgänge. Ett beteende som odlas kring dansbanor, i jaktlag, i skotermiljöer och inte minst i de avlägsna byarna i storskogen där det ibland helt saknas goda förebilder och exempel för unga människor som vill leva utan alkohol.


Hur ska vi förändra den situationen?
För det här är ju inte bara en fråga om folkhälsa utan handlar även om hur vi marknadsför oss mot omvärlden, hur vi vill bli uppfattade i turismsammanhang, i riksmedia, i internationella mediasammanhang kring sport och kultur?


Jens Ganman är helnykterist från födseln och här berättar han, med en stor portion humor, om hur han ser på den jämtländska alkoholkulturen.


Onsdag den 23 februari kl 19.00 i F-huset, sal 234 på Mittuniversitetet, campus.
Arrangemanget är kostnadsfritt.


Kontaktinformation: Helena Bjurberg 0733-83 83 16 begin_of_the_skype_highlighting              0733-83 83 16      end_of_the_skype_highlighting


Arrangörer: Vit februari, NBV, Mittuniversitetet

 

Share |

Region-Jämtland-Härjedalen    


Skriv ut 

Ansvariga utgivare: Thomas AnderssonAlf Lerner Redaktör: Pelle Höglund