Sök


 
Ordlista

 
Fack och arbetsgivare tar krafttag mot alkohol och droger

På alla arbetsplatser förekommer det alkohol och droger, så även på byggarbetsplatser. Det kan vara allt ifrån en arbetskamrat som då och då tar ett glas för mycket på fritiden till en ansvarig chef som har en plunta i byrålådan. Alkohol- och drogproblem är en viktig och prioriterad fråga där det behövs en bred samverkan. Därför inleder nu Byggnads och VVS Företagen, tillsammans med Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Unionen och Alna ett samarbete för krafttag mot alkohol och droger.
 
- Många av Byggnads medlemmar kommer i kontakt med alkohol och andra sorters beroende på något sätt i livet. Allt ifrån ölen framför Tipsextra på lördagar till bakfulla arbetskamrater på arbetsplatsen. Alkohol- och drogproblemen finns mitt ibland oss. Ändå pratar vi inte särskilt mycket om det. Det är problem som vi som fackförbund måste ta på största allvar och förhindra på alla sätt, säger Hans Tilly ordförande i Byggnads.
 
- För oss arbetsgivare är det en prioriterad arbetsuppgift att inom våra medlemsföretag öka kunskapen om alkohol- och drogproblemen i branschen. Vi alla är en del av branschens och företagens alkoholkultur. Därför är det här ett bra tillfälle att skapa sunda alkoholkulturer, säger Roine Kristianson, vd VVS Företagen.
 
- Det är glädjande att vi tillsammans, fack och arbetsgivare, tar vårt ansvar och gemensamt börjar arbeta mot alkohol och droger inom byggsektorn. Den här informationskampanjen känns som en bra start på ett viktigt samarbete, säger Hans Tilly och Roine Kristianson.
 
Läs mer om branschens åtgärder och informationsmaterialet "Det rör oss" på www.byggnads.se och www.vvsforetagen.se.
 

Share |

Region-Jämtland-Härjedalen    


Skriv ut 

Ansvariga utgivare: Thomas AnderssonAlf Lerner Redaktör: Pelle Höglund